Avatud E-N 9– 16, Kalevi 110, Tartu 50104

.
Blogi
Plasikakirurgia ja COVID-19

Plastikakirurgia ja COVID-19

25.03.2020
| Kategooria -> Blogi

Lugupeetud patsiendid,

plastikakirurgia erialaseltside ISAPS soovitusel ja Eesti Vabariigi peaministri poolt välja kuulutatud eriolukorra tõttu, oleme otsustanud edasi lükata kõik operatsioonid ja protseduurid, mis patsiendi tervise ja ohutuse seisukohast pole vältimatud/edasilükkamatud.

Plastikakirurgidena on suurem osa meie poolt teostavatest operatsioonidest ja protseduuridest elektiivsed – ehk tegemist ei ole edasilükkamatute protseduuride ega raviga ning meie patsientide seisundid ei vaja enamasti erakorralist sekkumist.

Elektiivsed protseduurid on peatatud alates 16.03.2020 ning piirang kestab kuni eriolukorra lõppemiseni.

COVID-19 leviku tõttu on lähinädalatel  ülemaailmselt paljudes riikides oodata tervishoiusüsteemide ja –ressurside kurnatust, ning arstide põhifookus on suunatud raskelt haigestunud patsientide ravile.

Lisaks sotsiaalsele distanseerimisele, rahvakogunemiste keelustamisele ning muudele meetmetele, mis on paljudes riikides juba rakendatud, et aeglustada COVID-19 leviku arengukõverat, on oluline mõelda ka paar sammu ette neile inimestele, kes sellest hoolimata haigestuvad.

Vabandame ebamugavuste pärast ning palume Teie mõistvat suhtumist käesolevas keerulises olukorras. Otsus on vajalik selleks, et vähendada võimalust COVID-19 viiruse levikuks ning planeerida ümber ravitöö ja töötajate ressursid vastavalt riiklikule eriolukorrale.

COVID-19 leviku tõttu on ka väga hästi organiseeritud tervishoiusüsteemid hetkel ülekoormatud ning esinevad tarneraskused lisaks isikukaitsevahenditele ka ravimpreparaatide ja desinfitseerimisainete osas. Viiruse edasisel levikul võib tulla puudu ka meditsiinipersonalist.

Eelnevalt mainitu tõttu, saame me hetkel käsitleda vaid erakorralist sekkumist vajavaid patsiente (vahetu postoperatiivne periood/ägedad haavaprobleemid/äge põletik).  See tähendab, et planeeritud vastuvõtud, operatsioonid ja protseduurid (sh. nn. ilusüstid jne) lükatakse edasi. See on vajalik nii meie, kuid eelkõige Teie enda kaitseks. Meie kõrgeim prioriteet on Teie tervis ning säästa teie säästmine ebavajalikest terviseriskidest.

Kui tegemist on erakorralise probleemiga, mis tuleneb meie poolt varasemalt teostatud protseduurist/opperatsioonist, oleme Teie jaoks loomulikult olemas.

Vastutustundlike tervishoiuvaldkonna professionaalidena loodame, et nii saame anda omapoolse panuse viiruse leviku tõkestamiseks– võimaldades nii materiaalsete- kui inimresursside ümberjagamist sinna, kus neid hetkel oluliselt rohkem vaja on.

Me ei tee seda otsust kerge südamega, teades kui palju Teiepoolset planeerimist on nõudnud plaaniliseks operatsiooniks valmistumine (sh. planeeritud puhkus, ootusärevus, asendustöötajate leidmine vms), kuid hetkeolukorras peame me järgima regulatsioone ja soovitusi, lootes, et need aitavad pidurdada viiruse levikut, et saaksime võimalikult kiiresti naaseda oma tavapärase elurütmi ja töögraafiku juurde.

Täname Teid mõistva suhtumise eest ja palume Teil uue aja kokku leppimiseks meiega ühendust võtta telefoni või e-maili teel – püüame Teile leida uue aja esimesel võimalusel

Pakume teatud juhtudel ka telefonikonsultatsioone, kui Teil peaks vahepealsel perioodil tekkima lisaküsimusi eesoleva protseduuri/operatsiooni osas.

Suurima rahvusvahelise plastikakirurgide seltsi, ISAPS’i, liikmena, oleme me igapäevaselt kursis pandeemia arenguga ning informeerime ka Teid esimesel võimaluse kliiniku taasavamisest.

Olge terved ja kiiret paranemist haigestunutele!

Clinica

1 Step 1
Pane end kirja, et saada:
sooduspakkumisi, nõuandeid, värskeid ilukirurgia uudiseid
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder