Avatud E-N 9– 16, Kalevi 110, Tartu 50104

.
Blogi
Kõhuplastika emadele: operatsiooni tähtsus ja kogemuslugu

Kõhuplastika emadele: operatsiooni tähtsus ja kogemuslugu

17.10.2024
| Kategooria -> Blogi

Pärast rasedust seisavad paljud naised silmitsi suuremate muutustega oma kehas, eriti kõhupiirkonnas. Raseduse ajal venivad kõhulihased ja nahk, et mahutada kasvavat beebit. Sageli ei taastu kõhulihased ja nahk oma endisesse vormi, isegi kui naine püüab treenimise ja toitumisega oma kehakuju taastada. Selline olukord tekitab naistes tihti ebakindlust, sest kõht võib jääda lõdvaks ja välja veninuks ning vahel isegi rippu. Lõtvunud kõhu plastika on operatsioon, mis pakub lahendust.

 

Miks tekib kõhupiirkonna lõtvus pärast rasedust?

Rasedus tekitab naise kehas mitmeid muutusi, mis võivad põhjustada kõhulihaste ja naha lõtvumist. Peamised põhjused:

  • Kõhulihaste diastaas: raseduse ajal võivad kõhu sirglihased lahkneda, mis jätab kõhu lõdvaks ja esileulatuvaks. See võib muuta kõhu vormi ja raskendada taastumist pärast sünnitust.
  • Üleliigne nahk: kui kõhu nahk venib raseduse ajal liigselt, ei pruugi nahk kõikidel naistel peale sünnitust täielikult tagasi tõmbuda. See tekitab lõtvunud ja rippuva kõhu, mida on raske treeningu abil taastada. Samuti ei näe keha visuaalselt enam nii kena välja ja võib mõjutada mõnda naist lausa mentaalsete probleemideni.
  • Venitusarmid: nahk, mis on tugevalt veninud, võib jääda kaetud venitusarmidega, mis muudab sinu kõhu välimuse esteetiliselt vähem meeldivaks. Kirurg lõikab operatsioonil ära osa rasedusarmidest ja järelejäänud venitusarmid jäävad siledamaks.

Nendel põhjustel valivad paljud naised lõtvunud kõhuplastika, et taastada oma kõhupiirkonna loomulik välimus ja saavutada taas rahulolu oma keha üle.

 

Rippuva kõhu eemaldamise plastika eelised:

  • Lameda ja tugeva kõhu taastamine: operatsioonil pingutab kirurg sinu lõtvunud kõhulihaseid ja eemaldab üleliigse naha, andes kõhule sileda ja lameda välimuse.
  • Kehahoiaku parandamine: tugevdatud kõhulihased aitavad parandada kehahoiakut, mis omakorda võib vähendada seljavalusid ja parandada üldist füüsilist tervist.
  • Enesekindluse tõstmine: pärast operatsiooni tunnevad paljud naised end enesekindlamana ja rahulolevamana oma kehas.
  • Esteetiline tulemus: operatsioon eemaldab mitte ainult lõtvunud naha, vaid ka venitusarmid ja üleliigse rasva, andes kehale kaunima ja nooruslikuma väljanägemise.

 

Mida peaksid teadma kõhuplastika operatsioonist?

Kõhuplastika on suurem kirurgiline protseduur, mis nõuab põhjalikku ettevalmistust ja taastumisaega. Siin on mõned olulised aspektid:

  • Taastumine: taastumisaeg varieerub, kuid enamasti tuleb täielik paranemine 6 kuud peale operatsiooni. Esimestel nädalatel on oluline järgida arsti soovitusi, sealhulgas kanda toetavat bandaaži ja vältida füüsilist pingutust.
  • Armide hooldus: armide paranemine on oluline osa operatsiooni tulemusest. Kirurg soovitab sageli kasutada armide hoolduseks spetsiaalseid teipe või kreeme, et vähendada armide nähtavust.
  • Kaalu muutused: kuigi lõtvunud kõhu plastika annab püsivaid tulemusi, võivad suuremad kaalumuutused mõjutada operatsiooni tulemust. Seetõttu on soovitav saavutada stabiilne kaal enne operatsiooni ja hoida see püsiv ka pärast operatsiooni.
  • Usaldusväärse kliiniku ja kirurgi valik: oluline on jälgida, et kirurg pühendab sulle aega ja räägib läbi põhjalikult kogu operatsiooni protsessi ja riskid. Lisaks peab kirurg seadma esikohale patsiendi ohutuse ja juhinduma sellest, mis on patsiendile parim. Jägi ka, et kliinikul ei oleks nn peidetud kulutusi, mis lisanduvad operatsiooni hinnale.

 

Kas lõtvunud kõhuseina plastika on sinu jaoks?

Kui oled sünnitanud naine, kellel on suur rippuv kõht ja see häirib sind, võib rippuva kõhu eemaldamise operatsioon olla sinu jaoks. Operatsioon aitab taastada keha esteetilise välimuse ja tugevdada keskkeha, mis omakorda toetab üldist füüsilist tervist ja heaolu.

Paljud naised tunnevad end pärast lõtvunud kõhu plastikat taas enesekindlalt ja rahulolevana oma kehaga, kuna operatsioon aitab taastada nende kehalise vormi ja füüsilise tervise, mida ei ole võimalik saavutada ainult treeningu ja toitumisega. Kui kaalud lõtvunud kõhu plastikat, on oluline konsulteerida kogenud kirurgiga, et saada selge ülevaade, kas operatsioon sind aitab ja mida see täpselt sisaldab.

Lõtvunud kõhuseina plastika on paljude naiste jaoks võti, mis aitab taastada enesekindlust ja saavutada taas soovitud kehavormi. Clinica kliiniku patsient, kes läbis lõtvunud kõhuseina plastika operatsiooni kõigest 3 kuud tagasi, oli nõus oma inspireerivat kogemust jagama:

 

Patsiendi kogemuslugu: kõhuplastika Tartus Clinica kliinikus tippkirurg dr Triin Vasara juures – elu muutev operatsioon

 

Miks 44 aastane Tiina otsustas kõhuplastika operatsiooni kasuks?

Kõhuplastika Clinica kliinikus - enne

Kõhuplastika Clinica kliinikus – enne operatsiooni

„Peale kahte sünnitust jäi mu kõht rippuma ja kaalu alla võttes läks kõht lisaks ka kortsu. Iga päev tundsin ennast halvasti, kui rullisin järjekordselt oma kõhtu pükste sisse. Mul oli piinlik, eriti suvel, ja tundsin rahulolematust oma kehas. Mulle hakkas meeldima ka kellegi teise kommentaar ilugrupis, et esimest korda elus, peale operatsiooni, saab kanda nabapluusi!“

Kõhuplastika Clinica kliinikus enne operatsiooni

Kõhuplastika Clinica kliinikus enne operatsiooni

 

Miks valisid Tartus asuva Clinica kliiniku?

„Valisin Clinica kliiniku, sest tundsin, et seal pakutav hooldus ja suhtumine on kõrgemail tasemel. Ma käisin konsultatsioonil ka teistes plastikakirurgia kliinikutes, kuid need ei pakkunud minu meelest samasugust personaalset lähenemist.

„Minu jaoks oli oluline saada põhjalik konsultatsioon ja et ma võin oma mehe kaasa võtta. Mees aitas mul varem kirja pandud küsimustel järge hoida ja kõik vastused kirja panna. See, et minu kaaslane oli teretulnud ja kaasatud kogu protsessi, oli mulle väga oluline. Erinevalt teistest kliinikutest, kus konsultatsioon kestis vaevalt 7 minutit, kulus dr Vasara konsultatsioonil üle tunni aja. Põhjalikus konsultatsioonis sain vastused kõikidele oma küsimustele ning tundsin, et dr Vasar tõesti süvenes minu probleemidesse, mitte ei kohelnud mind, kui järjekordset tüütust. Dr Triin Vasar on ilugruppides tuntud ka oma ilusate ja diskreetsete õmbluste poolest ning see, kuidas mind vastu võeti, oli lihtsalt fantastiline.“

„ Lisaks on patsientide liikumine kliinikus korraldatud nii privaatselt, et suure tõenäosusega ei kohta teisi patsiente üldse – patsiendid saadetakse ühest uksest sisse ja teisest välja. Kergelt võib tekkida tunne, et olen kliinikus ainuke patsient. Seevastu teises kliinikus istusin ooteruumis kolme võõra inimesega, mis oli väga ebamugav. Minu jaoks on diskreetsus oluline ja Clinica kliinik suudab seda suurepäraselt pakkuda.“

„Veel meeldis mullet veel, et olin operatsioonijärgselt privaatpalatis. Pärast suurt operatsiooni poleks ma soovinud tuba jagada võõra inimesega. Mul oli oma ruum, kus sain rahulikult taastuda, ilma et keegi mind häirinud oleks. Teises kliinikus ei olnud isegi lisatasu eest võimalik erapalatit saada.

 

Erakordne hoolitsus ja tähelepanu detailidele

„Clinica kliinikus oli ka operatsioonijärgne hooldus suurepärane. Kõik vajalikud puhastusvahendid ja plaastrid anti mulle kaasa, mis oli väga mugav ja kliendisõbralik. Mujal kliinikutes oleksin pidanud kõik lisatarvikuid juurde ostma, mis tuli mulle suureks üllatuseks. Tundsin, et Clinica kliinikus on kõik läbi mõeldud ja eesmärk on pakkuda parimat hooldust igas etapis.“

„Clinica kliiniku hinnad võivad olla küll pisut kõrgemad, kuid usun, et selline professionaalsus ja emotsionaalne tugi on väärt igat senti. Kui soovid läbida kõhuplastika ja otsid kohta, kus sinusse tõesti süvenetakse ja kus pööratakse tähelepanu iga väiksemalegi detailile, ei ole nn peidetud hindu, soovitan mina Clinica kliinikut.“

 

Kõhuplastika operatsioon Clinica kliinikus ja operatsioonijärgne taastumine

„Operatsiooni käigus lõikas minu kõhult tippkirurg dr Vasar ära umbes 1,2 kilo liigset nahka ja rasvkudet, mis oli minu kahe raseduse ja kaalukaotuse tagajärjel tekkinud.

„Peale kõhuplastika operatsiooni paranesid minu armid suurepäraselt ja taastumine läks üllatavalt kiiresti. Esimese nädala pidin küll veidi küürakil kõndima, aga juba mõne aja pärast sain taas sirgelt liikuda. Minu jaoks oli väga oluline liikuda kohe pärast operatsiooni, et ennetada vedeliku kogunemist kõhtu, kuid samas kuulata ka oma keha ja mitte liigselt pingutada. Bandaaži kandmine 2,5 kuud mängis samuti suurt rolli, kuna see toetas minu kõhtu ja aitas armidel korralikult paraneda.“

„Armide puhul soovitas dr Vasar kanda kuus kuud pruuni paberteipi, et armid muutuksid võimalikult vähe märgatavaks. Praegu, 3 kuud hiljem, on armid juba üsna kenad ja arvan, et ajaga muutuvad need veelgi väiksemaks.“

„Nüüd, juba 3 kuud hiljem, olen tulemusega väga rahul – kõht on sirge ja kena ning ma saan taas enesekindlalt ilusaid kehasse töödeldud riideid kanda. Operatsiooni tulemus on lihtsalt suurepärane ja minu jaoks on see olnud elu muutev operatsioon. Tunnen end täiesti uue inimesena. Kui Sina mõtled, kas minna operatsioonile, siis ma soovitan seda kahe käega – see on tõesti uskumatu, kui suur erinevus võib olla, olenemata vanusest.“ Tulemus on imeline – nagu öö ja päev!“

See lugu on vaid üks paljudest, mis tõestab, kuidas kõhuplastika võib aidata taastada füüsilise vormi ja enesekindluse. Kui soovid oma kehas sarnast muutust ja oled mõelnud operatsiooni peale, võta ühendust konsultatsiooniks Tartus asuva Clinica kliiniku tippkirurgidega, et veenduda kas lõtvunud kõhuseina plastika operatsioon on sulle näidustatud ja sobilik.

 

1 Step 1
Pane end kirja, et saada:
sooduspakkumisi, nõuandeid, värskeid ilukirurgia uudiseid
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder